Schimbare termostatului în 6 pași.

Termostatul este piesa care se ocupă de deschiderea ori închiderea circuitului electric al compresorului  în funcție de temperatura interioară a frigiderului nostru. Dacă termostatul frigiderului s-a stricat, atunci compresorul nu va mai primi curent și nu va începe ciclul de răcire.

Termostatul controlează temperatura cu ajutorul unei sonde și când detectează schimbarea temperaturii, permite termostatului să pornească compresorul, astfel ciclul de răcire își începe circuitul. La cele mai multe modele această piesă se regăsește în interiorul compartimentului unde sunt și luminile frigiderului.

Schimbare termostatului în 6 pași.

Cum știm că termostatul nu mai funcționează.

Când termostatul frigiderului este stricat există 2 posibilități pentru a ne da seama

1 frigiderul nu răcește suficient 2 frigiderul răcește excesiv.

6 pași pentru schimbarea termostatului.

1 asigurați-vă că ați scos frigiderul din priză.

2 cu ajutorul unei chei alien sau cu o șurubelniță demontați cutia termostatului.

3 face-ți o poză circuitului electric pentru a ști cum să-l montați pe cel nou, după care deconectați-l și scoateți sonda.

4 deșurubează șuruburile care țin termostatul, înlocuindu-l cu cel nou.

5 pune înapoi toate circuitele, asigurându-te că le montezi exact cum erau, ajută-te de poza pe care ai făcut-o și montezi sonda împreună cu restul circuitelor exact cum erau.

6 înșurubează înapoi cutia termostatului, reglează termostatul și alimentează frigiderul cu curent electric.

Verifică dacă ajunge la temperatura optimă în interior și că oprește circuitul când temperatura interioara este cea dorită.

Și dacă tot nu știi cum să remediezi problema ori nu dispui de uneltele necesare, un reprezentant RRB iți stă la dispoziție pentru a te ajuta.

contact
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns