Remedierea scurgerilor

Casa dvs. este o țintă ușoară pentru scurgerile de apă? Vă ajutăm să rezolvați problemele sanitare.

RRB Blog vă spune cum să detectați scurgerile de apă din instalațiile dvs, și cum să le preveniți și să le reparați cu sfaturile noastre.

Dacă ați avut vreodată o scurgere de apă în casa dvs., veți ști că poate fi foarte enervant și costisitor totodata, chiar și atunci când nu există inundații. Să știți de ce apar, cum să le detectați și mai ales, cum să le preveniți este esențial pentru o viață liniștită și pentru a evita bătăi de cap. Dacă în ciuda precauțiilor apare o scurgere de apă, nu vă faceți griji, vă explicăm cum să le reparați.

Remedierea scurgerilor

1. De ce apar scurgeri de apă în sistemul sanitar?

Atât agenții externi, cât și propriul comportament pot determina o conductă să se spargă și să piardă apă. Scurgerile de apă apar în principal din următoarele motive :

 • Țevi, robineți sau garnituri de proastă calitate .
 • Țevi foarte vechi .Sistem de conducte cu imbinari facute in graba sau gresit efectuate.Lipsa întreținerii sau a practicilor proaste , cum ar fi aruncarea alimentelor sau a uleiurilor în scurgere.
 • Modificări subite ale presiunii sau presiuni excesive din cauza pompelor de apă deteriorate sau a ploilor abundente.
 • Acțiunea agenților externi , cum ar fi rădăcini,temperaturi extreme care  ( buton care sa mearga la urmatoare ) cauzează îngheț , supraîncărcare sistemului.

2. Cum să detectați scurgerile de apă în conducte?

Urmele de umezeala sau petele apărute pe pereții locuinței, apar datorită pierderii de apă din instalația sanitară cu mult timp în urmă ca aceste pete sa apară pe peretele nostru, datorita imbinarilor greșite din instalațiile sanitare sau a unei reapații gresit efectuate.

Pentru a evita atingerea acestei extreme, este important să faceți o verificare periodică pentru a detecta scurgeri invizibile .

Cum se face :

 • Ascultarea cu atenție este cea mai ușoară cale. Dacă auziți că apa curge și niciun robinet nu este deschis … scurgerea este garantată!
 • Opriți robinetul de apă și verificați dacă contorul continuă să funcționeze.Dacă da, aveți o scurgere garantată.
 • Verificați consumul de apă . Dacă a crescut semnificativ din luna precedentă, cu siguranță instalația sanitara pierde undeva.
 • Majoritatea scurgerilor apar în robineți, deci verificați robineții de la chiuvete, dușuri, robinetul și conexiunile la mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe.
 • Cum să detectați scurgerile de apă în conductele îngropate? Simplu, verificați dacă solul este umed în jurul casei dvs. sau pur și simplu mai moale, în ciuda faptului că nu a plouat.

3. Cum se poate repara o scurgere de apă?

Repararea unei conducte sparte cu multe pierderi de apă este complicată. Dacă este și o secțiune de țeavă din spatele unui perete sau îngropată, vorbim despre reparații majore. Dacă nu sunteți expert în zidărie și instalații sanitare, lăsați acest tip de reparații pentru profesioniști. Știți deja că, dacă instalațiile sanitare din gospodăria dvs. vă dau batăi de cap atunci puteți conta pe echipa RRB.

Dar în acelaș timp, transformarea unei scurgeri mici de apă într-o conductă expusă este simplă și in general nu aveți nevoie de un instalator.

Cum se face :

 1. Închideți robinetul principal și asigurați-vă că înca funcționeaza și împiedica apă să intre în sistem.
 2. După închiderea robinetului, deschideți robinetele pentru ca apa rămasă în instalație să se poată scurge.
 3. Uscați, curățați și ștergeți porțiunea pe care o veți repara.
 4. Folositi o pereche de manuși pentru a vă proteja.

Reparația propriu-zisă:

⦁    Dacă fisura nu este foarte mare, puteți utiliza banda adezivă, chit de reparații sau silicon pentru o reparație rapida. Aplicați-l pe toată suprafața fisurii și lăsați-o să se usuce. Apoi, aplicați un al doilea strat.

⦁    Cu ajutorul de piesă de reparații țeavă metalică (bandaj pentru reparații rapide), daca fisura în instalație este mai mare. Sunt impregnate cu o soluție care se întărește la uscare și funcționează ca o acoperire din oțel. Trebuie doar să le lipiți și să lăsați să se usuce.

⦁    Bandajele pentru reparații rapide se pot folosi și pe suprafețe mai mari. Trebuie să infasurați bandajul în jurul sparturii și câțiva centimetri în ambele capete ale spărturii.

Dacă în ciuda eforturilor depuse nu reușiți să-i dați de cap problemei apărute,echipa R.R.B vă stă la dispoziție pentru orice intervenție.

contact
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns