3 pași pentru instalare filtru cu cristale de polifosfat.

În blogul de azi R.R.B ( Renovări Reparații București ), vă vom prezenta instalare filtru cu cristale de polifosfat pentru decalcifierea apei din instalația de apă rece din locuința dumneavoastră.

Fie că doriți să reparați sau renovați locuința, ori îmbunătățirea calității apei, R.R.B vă vine în ajutor cu o seri de sfaturi folositoare.

Pe blogul nostru puteți găsi multe sfaturi pentru reparațiile din locuință sau dacă vă propuneți o renovare de la cele mai simple până la cele mai complexe renovări, R.R.B vă oferă informațiile necesare pentru ca renovările sau reparațiile propuse să le puteți realiza fără ajutor extern.

Să trecem la treabă instalare filtru cu cristale de polifosfat.

Pentru realizarea acestei operațiuni veți avea nevoie de:

Cleștele pentru instalator

Bandă de teflon

Filtru cu cristale de polifosfat

Reducții ( daca este cazul )

Furtun flexibil

3 pași pentru instalare filtru cu cristale de polifosfat.
Toate aceste materiale le gasiti aici

Pasul 1.

În primul rând, trebuie să verificãm ce robinet avem la instalația de apă rece unde dorim instalarea filtrului, filetele acestor robineti fiind de mai multe dimensiuni.  Trebuie să știm exact dimensiunea filetului de la robinetul nostru și dimensiunea filetelor de la filtrul cu particule, acestea fiind în general de 1/2 adică o jumatate.

Dacă filetul de la robinetul nostru este de 3/8, atunci va trebui să folosim o reducție de la 3/8 la 1/2.

Înainte de folosirea reducției, filetele acestora vor trebui să fie răzuite cu ajutorul cleștelui de instalator, pentru a curãta reziduurile rămase. De asemenea , va trebui să aplicăm bandă de teflon în aproximativ 10 straturi în același sens în care se strânge și pe toată lățimea filetului.

Pasul 2.

În continuare, va trebui să identificăm care este circuitul de apă rece al instalației în locul în care dorim amplasarea filtrului, fie că este vorba de chiuveta de la bucătărie ori baie, aceste filtre putând fi montate și pe instalația principală de la intrarea în locuința dumneavoastră.

După identificare, ne asigurăm că am oprit robinetul, deșurubam furtunul de la robinetul din perete ( de apă rece ) și îl vom instala în partea de intrare a apei în filtrul nostru, urmând să folosim un alt furtun flexibil pentru a face legătura între bateria chiuvetei și filtrul nostru.

Atenție, identificați intrarea filtrului, aceasta fiind semnalată cu o săgeată spre interiorul acestuia în dreptul unuia dintre cele 2 filete.

Pasul 3.

 După ce am montat furtunurile, trebuie să ne asigurăm că pe lungimea acestora nu există niciun fel de cuta care să împiedice libera trecere a apei.

Filtrul trebuie amplasat sub chiuveta noastră, astfel încât să avem acces rapid pentru schimbarea periodică a cristalelor din interiorul acestuia.

Pentru o mai bună filtrare, putem adăuga cărbune activ în filtrul nostru, acesta fiind un bun agent de filtrare a apei.

Sperăm că v-au fost de ajutor aceste sfaturi. Regăsiți linkul către pagina noastră de youtube unde veți putea vizualiza un video tutorial pentru instalarea unui astfel de filtru cu cristale de polifosfat.

Nu uitați că pentru orice problemă, R.R.B vă stă la dispoziție cu plăcere.

3 pași pentru instalare filtru cu cristale de polifosfat.

Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns