3 pași pentru recăpătarea presiunii de apă

R.R.B ( Renovări-Reparații-București ) vă prezintă în tema de azi 3 pași pentru recăpătarea presiunii de apa rece de la robinet. Cu siguranță v-ați confruntat cu problema presiunii apei scăzute la robinet, fie la baie, fie la bucătărie,  ori bazinul de la WC se umple foarte greu, dai drumul sa te speli pe mâini și apa vine cu țârâita.. din nou fără presiune.

Iată 3 pași prin care sa remediați problema și nu doar s-o remediați, ci sa o și îndepărtați.

Să trecem la treabă.

Pentru aceasta procedură veți avea nevoie de o șurubelniță sau de un clește pentru instalator, ca acestea din imagine, sau orice similar.

3 pași pentru recăpătarea presiunii de apă

1. Scoaterea filtrului pentru recăpătarea presiunii de apă.

Orice baterie sau vas de toaletă are robineți amplasati unde se conectează furtunul flexibil care alimentează fie vasul, fie bateria de la chiuveta noastră.

Cam așa arată majoritatea robineților, de obicei se regăsesc fie în masca de sub chuveta, fie lângă vasul toaletei.

recăpătarea presiunii de apă

Pentru demontarea acestuia, asigurați-vă ca l-ați închis, cheița trebuie sa fie în poziția orizontală față de robinetul nostru. După ce ne-am asigurat că am oprit apa, cu ajutorul șurubelniței sau al cleștelui, îndepărtăm capătul robinetului.

2. Curățarea filtrului din robinet.

După ce am scos capătul robinetului, putem observa că acesta are atașat un filtru ca acesta.

3 pași pentru recăpătarea presiunii de apă

Dacă avem conectat orice altceva la acest robinet în afară de chiuvetă, este bine ca acest filtru să fie curățat periodic și remontat, chiar și la bazinul de la toaletă, pentru a evita defecțiunea flotorului. Dacă apa este folosită la chiuvetă, acest filtru se poate îndepărta. Pentru al îndepărta doar trageți cu un cleste ori ceva similar de sita din capatul acestuia.

3. Montarea filtrului și recăpătarea presiunii.

După ce am curățat filtrul sau l-am îndepărtat,  în funcție de caz, nu ne rămâne decât sa-l remontăm. La remontare asigurați-vă că-l montați perfect drept. Nu forțați filetul,  fiind posibil să-l repoziționați cu mâna liberă fără a folosi vreo unealtă. Folosiți cleștele ori surubelnița doar la sfârșit pentru a strânge capacul.

Sperăm că ați reușit să remediați această problemă, dar dacă situația se complică ori nu reușiți să identificați problema, exhipa R.R.B vă stă la dispoziție.

3 pași pentru recăpătarea presiunii de apă
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns