Probleme cu incuietoarea ușii

  În tema de azi, pe care ne-am gandit să o prezentam pe blogul nostru R.R.B., sunt problemele apărute atunci când cheia ta se blochează în yalã, nu o poți răsuci în yalã, nu se deschide ușa cu ușurință, se înțepenește de fiecare data … dacă pățiți și voi la fel vă prezentăm câteva trucuri pentru a deschide ușa normal.

Cu siguranță vi s-a întâmplat de mai multe ori: cheia nu intră in yalã, sau intrã și nu o poti rasuci pentru a descuia ușa, cheia rămâne înțepenitã… Cu timpul este normal să se întâmple toate astea, mecanismul încuietorilor este delicat și necesită adesea puțină întreținere. Pentru a evita o sperietură și pentru a ști cum să reacționati în astfel de situații, vă vom prezenta 6 trucuri pe care să le folosiți atunci când :

Încuietoarea ușii

1. Cheia nu intră :

  Dacă  cheia este nouă , copia dvs. poate avea  margini  care nu au fost bine pilite și care blochează intrarea cheii în yala dvs.. Mergeti la orice unitate de copiere de chei și ruga-ti-l pe lăcătuș să vă verifice cheia și să o finalizat corect. Dacă copia a funcționat bine la momentul achiziției, dar acum nu mai funcționează la fel de bine ,vedeți dacă  există ceva care să împiedice  intrarea acesteia: murdărie sau un corp străin. Dacă da,  folosiți  un ac pentru a-l scoate cu atenție, încercând să nu-l introduceți mai mult.
Dacă nimic nu este vizibil, dar  este foarte frig afară, închiderea poate fi doar înghețată. Încălziți yala cu atenție pentru a desface gheața și încercați să introduceți cheia puțin câte puțin. Dacă toate celelalte nu au funcționat, încercați să lubrifiați cu  spray pentru curățarea murdariei sau a grasimii acumulate in interior.

2. Ai probleme să răsucesti cheia în iala ?

 Existã un  mecanism de deschidere combinat  – dintre cele în care trebuie să  rotiți cheia și clanta rotundã a usii în același timp ? Dacă da, încercați să îl activați în diferite momente, căutând punctul optim de frecare. Odată cu trecerea timpului, aceste seturi își pierd articularea perfectă și se slabesc. Dacă este o blocare simplă, se poate datora unei probleme de ungere. Încercați să  lubrifiați  mecanismul cu ajutorul unui  spray, vândut la magazinul dvs. de feronerie. Dacă acest lucru nu funcționează, solicitați ajutorul unui lăcătuș profesionist pentru a examina setul.

3. Cheia se răsucește, dar ușa nu se deschide.

  Adică, cheia se simte slăbită acolo, de parcă  nu găsește rezistență.  Apoi se pare că mecanismul interior a fost  deteriorat . În acest caz, cel mai bine este să apelați direct la un profesionist,  va fi necesar să reparați sau să înlocuiți setul.

4. Cheia nu iese, s-a blocat.

  Încercați să trageți cu atenție  și fără să forțati foarte tare, deoarece ați putea îndoi cheia și sa o rupeti in yalã. Pentru a controla mișcarea și pentru a evita ruperea acesteia,  apucați-o cu un cleste și, în timp ce încercați să o extrageți,  mișcați-o  ușor dintr-o parte în alta .

5. Zăvorul nu funcționează.

Cel mai frecvent este când s-a dezaliniat din cauza utilizării:  pinii suferă mult cu lovituri și tragerea cheii cu putere, mișcându-se una dintre cele două părți și pierzând alinierea perfectă. Aveți trei soluții posibile:
⦁    Strângeți șuruburile yalei. Astfel pânii se vor alinia.
⦁    Reajustați  piesa care intră în  cadrul ușii,  astfel încât să se alinieze cu încuietoare ușii care este posibil să se fi mișcat din cauza inchiderii forțate sau trântirii ușii.
⦁    Ungeți  cu spray lubrifiant.

6. Zăvorul se blochează.

Din nou, este foarte probabil ca ușa să se fi mișcat din cauza  nepotrivirii sau deteriorării balamalelor. Pentru a verifica, ridicați-l ușor și vedeți dacă știftul se mișcă acum fără probleme. Dacă da,  trebuie să corectați această abatere : fie prin aducerea zăvorului într-o poziție nouă, fie prin întoarcerea balamalelor la poziția lor inițială.

Probleme cu incuietoarea ușii
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns