Întreținerea unei mașini de spălat rufe

Mașina de spălat rufe s-a inventat pentru a ne face viața mai ușoară, pentru a ne salva de spălarea hainelor la mână și pentru a putea avea hainele noastre curate și parfumate prin simpla apăsare a unui buton. 

Deși electrocasnicele ne rezolvă haosul de zi cu zi, este adevărat că mașina de spălat este indispensabilă în orice casă. Vă puteți imagina că trebuie să rezervați aproape o zi întreagă pentru a spala rufe la mână? Ar fi o nebunie!

Prin urmare, astăzi vă aduc câteva trucuri pe care le puteți aplica după curățarea minuțioasă a mașina dvs. de spălat să vă însoțească mulți ani (cu siguranță nu vă va plăcea să spălați de mână sau să cumpărați brusc o altă mașină de spălat).

Mașina de spălat rufe

1. Folosiți programul „eco” ori de câte ori puteți.

  Aproape toate mașinile de spălat mai mult sau mai puțin moderne au deja un program specific care va face spălarea mai eficientă și va consuma mai puțină energie, pe cât posibil. Pot fi ceva mai lungi decât programele scurte, dar, nu vă lăsați păcăliți, cele scurte cheltuiesc mult mai mult.

2. Încercați să spălați cu apă rece!

  Atunci când ne hotărâm să pornim o mașină de spălat cu apă caldă, se cheltuie multă energie pentru încălzirea ei, deci, dacă vom pune o mașină de spălat cu haine din care dorim doar să eliminăm transpirația de la o zi la alta sau o pată simplă, este mai bine să folosim un program de apă rece. În plus, hainele tale iți vor mulțumi, deoarece țesăturile spălate cu apă fierbinte suferă mai mult. 

3. Nu întrece măsura cu detergentul!

  De multe ori gândim: cu cât punem mai mult detergent in mașina de spălat, cu atât hainele vor fi mai curate. Când folosim mai mult detergent sau balsam in combinație, fac mai multă spumă ceea ce împiedică murdăria să plutească și astfel să nu fie evacuată din mașină o datã cu apa murdară. În plus, este posibil ca hainele dvs. să nu rămâna la fel de bine limpezite și să rămâna pete de dero sau balsam pe ele.

4. Aveți grijă cât umpleți cuva mașinii!

   Nu este bine să umpleți cuva mașinii de spălat. Dacă o faceți, apa și detergentul nu vor curge bine printre haine și sigur nu se spală bine. Pe de altă parte, dacă puneți prea puține haine, veți pierde apă, energie si detergenți, când puteți optimiza mai mult spălarea.

5. Haine separate.

Ok, faptul că albul merge cu albul și cele culoarea cu culoarea cu siguranță deja știți. Însă ar trebui să acordați atenție și separării pe materiale. Dacă, de exemplu, aveți un set nou de prosoape, nu-l amestecați cu puloverul preferat din bumbac, deoarece este posibil ca prosoapele noi să lase scame și să ducă la stricarea puloverului preferat.

6. Lăsați ușa deschisă după fiecare spălare!

Când terminați un program, îndepărtați hainele imediat, deoarece, dacă nu, mucegaiul ar putea ajunge atât pe haine, cât și pe mașina de spălat, precum și mirosurile neplacute și cutele nedorite pe hainele voastre.Ar trebui să lăsați ușa deschisă după fiecare spălare, astfel încât interiorul cuvei se va ventila și aerul din interior se va regenera.

7. Curățați și inspectați periodic mașina de spălat!

Din când în când este bine să aruncați o privire asupra conductelor mașinii de spălat și să verificați dacă totul funcționează bine. În plus, ar trebui să curățați ușa tamburului și cauciucul din interior, deoarece de multe ori rămân prinse resturi de materiale sau obiecte uitate in buzunarele hainelor.

Nu uitați, dacă încă întâmpinați probleme cu mașina de spălat contactați echipa R.R.B și un angajat vă va ajuta cu plăcere.

Întreținerea unei mașini de spălat rufe
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns