Curățarea minuțioasă a mașinii de spălat rufe.

În tema de azi a blogului nostru R.R.B ( Renovari-Reparatii-Bucuresti ) dorim să vă prezentăm câteva trucuri cu care vă va ajuta la curățarea mașinii de spălat rufe pe care dumneavoastră o dețineți in gospodărie.

Să începem :

Este comun să credem că mașina de spălat se păstrează curată doar prin folosire ei. Ne-am gândi că folosim apa si detergent când ne spălăm hainele și, de aceea, mașina de spălat se păstrează curată! Dar este o gândire greșitã.
Mașinile de spălat păstrează multă umiditate și reprezintã un loc tocmai bun pentru acumularea germenilor și a mucegaiului în interior. În plus, atunci când rămân resturi de la detergent și mai ales de balsam, rămân lipite in interiorul mașinii de spălat, toate aceste substanțe contribuie la proliferarea bacteriilor.
Mizeria dintr-o mașinã de spălat rămâne impregnată în hainele din fiecare spălare. Dacă mașina de spălat nu este curățata, hainele nu rămân atât de curate pe cât vă doriți dvs. Și nu uitați, intreținerea mașinii de spălat,va avea viața mai lungă.

Curățarea minuțioasă a mașinii de spălat rufe.

1. Cum curățați mașina de spălat în interior?

Interiorul mașinii de spălat este marele uitat. Cu toții ștergem mașina de spălat pe exterior când facem curat in casă sau când băgăm la spălat, dar asta nu înseamnă că avem o mașina de spalat curată și igienizată.

Curățarea mașinii de spălat în interior este mult mai importantă, trebuie să ne asigurăm că nu există săpun sau alte reziduuri în cuva mașinii pentru a evita mirosurile neplăcute, formarea mucegaiului și defecțiunile cauzate de această murdărie.
Clorul simplu sau parfumat, oțetul alb sau chiar bicarbonatul de sodiu, sunt cei mai buni aliați ai noștri atunci când spălăm mașina în interior. Amestecând aceste ingrediente, putem să curățam și să dezinfectam bine fiecare component al mașinii noastre de spălat și să-o lăsăm ca nouă.

Pentru a dezinfecta complet mașina de spălat și a o lăsa ca nouă:

  • Amestecam intr-un lighean sau ceva asemanator un litru de oțet cu aproximativ 30g bicarbonat, asigurați-vă că sunteți într-o camera aerisita și puteți folosiți o mască de protecție când ralizați amestecu deoarece mirosul puternic de oțet cu bicarbonatul vă poate deranja.
  • Amestecați cu o lingura oțetul pâna se topește bicarbonatul ( nu vă speriați de spuma pe care o face, este normal în momentul în care amestecăm cele doua produse).
  • Introduceți în mașina de spălat amestecul de oțet cu bicarbonat prin recipientul pentru dero.
  • Selectați un ciclu de spălare la 90° și cel mai lung timp de spălare de care dispune mașina dvs.
  • Porniți-l și lăsați programul să finalizeze.
  • Odată terminat, aplicați un ciclu de clătire.
  • Uscați bine interiorul ușii, cauciucul de etanșare și cuva mașinii .

2. Cum curățăm recipientul detergentului la mașina de spălat.

În mod ideal , clătiți-l după fiecare spălare , dar pentru a face o curățare mai profundă a recipientului, urmați acești pași:

  • scoateți recipientul ( în general prin apasarea clapetei din dreptul compartimentului de balsam) și trăgandu-l ușor.
  • îndepartărtați din compartimentul de balsam indicatorul de nivel.
  • puteți folosi acelaș amestec de oțet cu bicarbonat pentru curățarea acestor componente cu ajutorul unui burete de vasa sau o perie.
  • dacă uscate și întâmpinați dificultăți pentru a le îndepărta, scufundați recipientul timp de 5 – 10 minute în oțet , veți fi surprinși cât de ușor este acum să curățați rămășițele de detergent!
  • puneți înapoi în compartiment indicatorul de nivel pentru balsam și introduceți-l în compartiment.

3. Cum curățăm cuva mașinii de spălat

Pentru a curăța superficial cuva mașinii de spălare, dupa ce ați făcut deja o dezinfectare profundă, amestecați apa cu oțet și curățați interiorul cuvei cu o cârpă . Odată curățat, uscați bine toate părțile, astfel încât să nu rămână umiditate.
Când curățați interiorul nu uitați de ușă și de garnitura care inconjoară ușa mașinii care este ca un magnet pentru atragerea și menținerea bacteriilor unde cu timpul se poate forma și mucegai care poate coroda garnitura. Balamalele ușii sunt marele uitate, nu uitați să treceți cârpa și printre ele.

4. Cum curățați filtrul mașinii de spălat?

Curățarea filtrului este una dintre cele mai complexe sarcini. Dar nu vă faceți griji, urmând acești pași va rămâne ca nou:

  • Deconectați mașina de spălat și opriți alimentarea cu apă.
  • Scoateți capacul care acoperă filtrul (se regaseste în partea de jos a mașinii).
  • Goliți apa rămasă în circuit cu furtunul de scurgere. Dacă mașina ta de spălat nu are un asemena furtu nicio problemă va curge puțin mai multa apă cand scoateți filtru.
  • Puneți o cârpă sau un prosop sub mașina de spălat pentru a colecta restul de apă care va ieși la îndepărtarea filtrului . 
  • Deșurubați filtrul și scoateți-l afară ( fiți atenți în ce poziție l-ați scos pentru a evita probleme când îl veți monta ), este posibil să aveți nevoie de un patent sau ceva similar în caz ca nu puteți prinde dine de filtru.
  • Curățați cu oțet și dacă prezintă acumulare de piatră din cauza apei, lasați-l la înmuiat în oțet timp de câteva ore..
  • Îndepărtați resturile, obiectele și murdăria rămasă după îndepărtarea filtrului.
  • Din nou, așezați filtrul ( în sceeaș poziție cum l-ați scos ) asigurându-vă că ați stâns bine și închideți capacul.
  • Porniți apa și conectați din nou mașina de spălat.

Acum că știți cum să vă curățați în profunzime mașina de spălat, amintiți-vă ceva foarte important: întreținerea săptămânală este cel mai bun aliat al vostru, astfel va trebui să frecați mai puțin și nu veți mai munci la fel de mult. Un ultim sfat: lăsați întotdeauna ușa deschisă, astfel încât cuva mașinii să fie ventilată și să împiedice acumularea umiditații mai mult decât este necesar.

Dacă în ciuda eforturilor depuse încă aveți probleme cu mașina dvs. de spălat, nu ezitați să contactați R.R.B pentru a remedia orice problemã apărută.

contact
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns