10 pași pentru aplicarea tapetului ca un profesionist

De obicei, pereții locuinței noastre sunt acoperiți cu vopsea lavabilă, dar în tema de azi a blogului R.R.B, am decis să vă prezentăm pașii principali pentru aplicarea tapetului ca un profesionist. Aceasta se poate efectua rapid și fără a chema un specialist în finisaje. Doar prin urmarea acestor pași, vă veți putea redecora dormitorul, sufrageria sau alte încăperi ale locuinței, ca un profesionist.

Iată pașii de urmat pentru aplicare tapetului:

10 pași pentru aplicarea tapetului ca un profesionist

1. Înainte de a pune tapetul nou:

Înainte de a pune tapetul pe perete este strict necesar să înlăturăm tapetul vechi de pe peretele nostru ( dacă este cazul ). În blogul nostru găsești și acest subiect pentru a-ți ușura sarcina de îndepărtare a vechiului tapet, în acest link.

2. Îndreptarea peretelui:

Asigurați-vă că peretele dumneavoastră este perfect drept, fără crăpături, găuri sau alte imperfecțiuni. Dacă peretele nostru nu este perfect drept și fără imperfecțiuni, la final se vor vedea prin tapet, lucru pe care nu ni-l dorim. Pentru a realiza mici reparații înainte de a aplica tapetul, puteți folosi glet sau orice alt material destinat reparării pereților. După această operațiune este necesar să lăsăm să se usuce și să îndepărtăm cu o foaie de smirghel fin orice surplus rămas. Asigurați-vă că ați curățat bine peretele de praf sau orice alte imperfecțiuni.

indreptarea peretelui

3. Eliminarea umidității sau a mucegaiului:

În caz că peretele dumneavoastră prezintă pete de umezeală sau mucegai, asigurați-vă că rezolvați această problemă, înainte de a continua cu aplicarea tapetului, prin aplicarea unui grunt izolator special. Este necesară eliminarea orcărui factor care poate deteriora tapetul.

4. Pregătirea materialelor:

Odată ce v-ați asigurat că peretele dumneavoastră este perfect, că acesta nu prezintă urme de umezeala sau mucegai, că nu există resturi sau praf pe el, este important să aveți suficient tapet pentru a acoperi peretele sau pereții, dar și soluția necesară pentru a vă apuca de treabă. Din orice magazin de amenajări puteți achiziționa aceste materiale.

5. Prepararea soluției pentru tapet:

Pentru pregătirea soluției de lipire a tapetului, vă recomandăm să citiți instrucțiunile fabricantului, pentru a ști care este cantitatea exactă de apă necesară cantității de praf pe care urmează să-l folosiți. Aceste recomandări variază în funcție de fabricant.

Prepararea soluției pentru tapet

6. Pregătirea tapetului:

Pentru pregătirea tapetului, măsurați peretele pe care urmează să-l aplicați și tăiați-l cu o rezervă de 10 cm. Vă recomandăm să începeți cu măsurarea și aplicarea tapetului de la fereastră ( dacă este cazul) terminând cu zonele mai puțin luminoase.

7. Cum aplicăm soluția pe tapet?

Pentru aplicarea adezivului pe tapet, vom avea nevoie de o pensulă sau de un trafalet. Întindem foaia de tapet pe o suprafață dreaptă și rigidă ( o masă sau pe sol), având grijă ca suprafața aleasă să nu prezinte pete sau murdărie. Începem prin a pune soluția în mijlocul foii de tapet și cu ajutorul pensulei sau a trafaletului, o întindem spre margine.

8. Cum punem tapetul pe perete?

Următorul pas este punerea tapetului pe suprafața aleasă. Apucați tapetul de partea superioară, începând să-l lipiți de sus în jos. Aveți grijă ca restul foii să nu se lipească de perete. Este posibil să aveți nevoie de puțin ajutor, dar și de o scară pentru a ajunge până la tavan. Începeți prin a presa cu o cârpă pe tapet, din interior spre exterior, astfel încât să nu rămână bule de aer, dar aveți grijă să nu faceți cute tapetului.

9. Aplicarea foilor de tapet:

Un alt aspect foarte important este ca între foile de tapet să nu rămână perete neacoperit și să nu lipiți foi de tapet una peste alta. Foile de tapet trebuie să fie perfect lipite una lângă cealaltă și să coincidă modelului pe care l-ați ales.

10. Tăierea tapetului:

Acum nu mai rămâne decât să tăiem tapetul rămas la ambele capete cu ajutorul unui cutter. Nu încercați să accelerați procesul de uscare al tapetului cu ventilatoare sau cu alte surse de căldură sau de uscare, lăsați-l să se usuce doar ventilând încăperea! 

Sperăm că aceste sfaturi vă sunt folositoare și suntem siguri că dacă le urmați, vă veți bucura de amenajarea locuinței dumneavoastră cu ajutorul propriilor forțe.

Dacă totuși vă este teamă de acest lung proces , ne puteți contacta, iar unul dintre profesioniștii R.R.B vă va ajuta cu plăcere!

10 pași pentru aplicarea tapetului ca un profesionist
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns