Cum modificam pozitia unei prize?

Ați obosit să folosiți mereu prelungitoare pentru a putea folosi veioza de pe noptieră, pentru că priza este prea departe ? Când ați asezat noua dvs. canapea foarte confortabilă, v-ați dat seama ca tocmai ați astupat o priză ?

Avem vesti bune: nu trebuie să stricați pereții pentru a modifica poziția unei prize.

În blogul R.R.B. ( Renovari Reparatii Bucuresti ) gasiți informația necesară pentru  a modifica poziția unei prize.

Sunteți pregatiți ?

Cum modificăm poziția unei prize

Înainte de a începe modificarea:

Măsuri de siguranță:

Ori de câte ori veți face o reparație sau o instalație electrică, există anumite măsuri de siguranță pe care trebuie să le urmați:

•           Opriți alimentarea.

•           Folosiți instrumente și echipamente pregătite pentru lucrul cu electricitatea.

•           Nu purtați inele, brățări, ceasuri sau orice alt obiect metalic.

Dacă aveți întrebări cu privire la instalația electrică a casei dvs., este mai bine să nu riscați. Cu contractele RRB de mentenanță, dvs.  și locuința dvs. veți fi protejate împotiva oricărei defecțiuni.

Tipuri de prize:

O altă problemă pe care ar trebui să o luați în considerare este ce tip de priza vi se potrivește cel mai bine pentru spațiul în care urmează să o amplasați.

•           Priză aparentă, dacă doriți să schimbați o priză fără lucrări sau găuri, folosirea de prize de acest tip este cea mai bună opțiune. Instalarea sa este rapidă, curată și se poate face oriunde. Fără lucrări!

•           Prize de exterior: cel mai important este să alegeți materiale cu o rezistență ridicată la condițiile atmosferice. Nevoile pentru instalarea acestui tip de priză vor depinde de locul în care se află priza electrică care o va alimenta.

•           Prize încastrate: pentru a instala o astfel de priză este necesar să faceți o gaura în perete pentru instalarea unei doze. O astfel de lucrare se poate complica foarte repede dacă prin spateșle peretelui există un alt traseu de cabluri sau țevi. Dacă nu ești foarte priceput, mai bine cere ajutorul unui profesionist.

De ce aveți nevoie pentru a schimba o priza fără prea mare dezastru?

Înainte de schimbarea prizei, este important să verificați dacă există posibile defecțiuni în instalație . După efectuarea acestei verificări, asigurați-vă că aveți materialele și instrumentele necesare pentru a putea trece la treabă.

Materiale :

•           Priza aparentă

•           Canal cablu

•           Conductor de 2,5 mm

o          Maro sau negru : faza

o          Albastru: neutru

o          Verde / Galben : împământare

Scule :

•           Creion/pix

•           Șurubelnița de control

•           Bormașina și șpiral

•           Ruleta

•           Cuțit

Cum modificăm poziția unei prize:

Ideea este că vechea priză o vom folosi ca si sursă de alimentare pentru plasarea prizei noi. Pentru a face acest lucru, puteți urma acești pași simpli:

Înainte de a te apuca de treabă asigură-te că ai oprit alimentarea cu energie electrică pe circuitul unde vei lucra.

1.         Demontați capacul prizei și scoateți mecanismul din interior pentru a rămâne doar cu baza.

2.         Puneți baza pe perete și marcați punctele de fixare cu creionul.

3.         Folosiți burghiul pentru a da găurile în perete și înșurubați baza .

4.         Măsurați și trasați traseul pentru conductor până la priza nouă.

5.         Introduceți conductorii în baza pe care ați așezat-o pe perete.

6.         Eliminați izolantul de pe cablu aproximativ 1,5cm și introduceți capetele cablurilor în mecanism după cum urmează:

•           Verde / galben: în centru.

•           Albastru: deoparte.

•           Maro: pe cealaltă parte, interschimbabil.

7.         Strângeți firele cu ajutorul șuruburilor, utilizând o șurubelnița și introduceți din nou mecanismul în bază. Apoi adăugați capacul.

8.         Aplicați canalul cablu pe traseul marcat, de preferat să folositi canal cablu cu adeziv de fixare. Introduceți cablul în canalul cablu și puneți capacul astfel încât să nu fie vizibil, de asemenea puteți folosi si colțare pentru colt.

9.         Conectați cablurile la priza veche . Desurubați surubul pentru a scoate rama prizei și  pentru a avea accesa la mecanismul prizei. Separați cablurile vechi de bornele lor și introduceți-le în terminal în aceleași poziții pe care le-am văzut înainte.

10.       Introduceți capetele noilor fire în poziții, astfel încât să se potrivească cu firele vechi respectând culorile, introduceți mecanismul și puneți rama prizei.

Nu uitați dacă aveți dubii în ceea ce priveste această operațiune, nu vă apucați de treabă!www.renovari-reparații-bucuresti.ro nu se face responsabil pentru eventualele complicații apărute.

Și dacă doriți să scăpați de emoții, puteți contacta R.R.B și un electrician vă va sări în ajutor.

contact
Distribuie daca ti-a placut

Lasă un răspuns